Vesti

Proglašeni pobednici medijskog konkursa za 2021. godinu

Deveti medijski konkurs SKGO „Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, bio je otvoren za radove pripremljene u periodu od 1. januara do 15. oktobra 2021. godine, a organizovan je u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske.

U konkurenciji za nagrade bilo je 53 priloga, a odluku o sedam najboljih doneo je stručni žiri u sastavu: Olivera Petrović Milošević, Srđan Bošković, Lana Gedošević, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Prema oceni žirija, najbolje priloge pripremili su:

  • Predrag Todorović (TV Centar Svilajnac), sa prilogom “Bez kulture nema nas”
  • Katarina Baletić (Nova ekonomija), sa prilogom “Nećete me pomeriti”
  • Valentina Simić (TV Zona plus), sa prilogom “Sekundarni život”
  • Milica Milojević Kostić (Medijski istraživački centar, Niš), sa prilogom “Nije uspeh nastup u Londonu, već svaka devojčica koja se izbori za sebe”
  • Irena Lazarević (TV Pi kanal, Pirot), sa prilogom “LPA za decu”
  • Slavica Gligorović (RTS), sa prilogom “Crna voda u Čukaričkom rukavcu…”
  • Tatjana Dimitrić Mijailović (RTS), sa prilogom “Šabački grafički centar – šansa za posao osobama sa invaliditetom”

Raspisivanjem konkursa, SKGO je želela da naglasi važnost i ulogu lokalnih vlasti u navedenim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. Želeli smo i da istaknemo važnost medijskog izveštavanja o ovim temama, podignemo svest građana ali i da pružimo podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne.

Autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima i bežičnim miševima.

Svečana dodela nagrada pobednicima medijskog konkursa biće organizovana krajem novembra 2021. godine uz puno poštovanje preporučenih epidemioloških mera zaštite.