Vesti

Vebinar „Socijalna zaštita u lokalnoj samoupravi“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 22. novembra do 7. decembra 2021. godine organizuje četiri dvodnevne akreditovane onlajn obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu „Socijalna zaštita u lokalnoj samoupravi“.

Obuka predstavnika JLS, obaviće se po akreditovanom programu u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2021. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2020. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije. Polaznici će nakon pohađanja akreditovanog programa obuke „Socijalna zaštita u lokalnoj samoupravi“ dobiti sertifikat o uspešno završenoj obuci. 

Cilj obuke je da se zaposleni u JLS koji obavljaju poslove u oblasti socijalne zaštite upoznaju  sa međunarodnim trendovima u oblasti socijalne zaštite, nacionalnim politikama socijalne zaštite, ulogama lokalnih aktera u oblasti socijalne zaštite, lokalnim politikama socijalne zaštite i upravljanjem lokalnim politikama socijalne zaštite.

Četiri dvodnevne onlajn obuke – vebinara, održaće se:

Obuka u svakom od naznačenih termina počinje u 10:00 časova, u skladu sa agendom koju Vam dostavljamo uz poziv za registraciju.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Mirjani Komnenović, savetnici za socijalnu zaštitu SKGO, telefonskim putem na broj 064/870-3327.

Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske.

AGENDA - SKGO onlajn obuka - Socijalna zaštita u LS fin.pdf