Vesti

Održana poslednja sednica Predsedništva SKGO u sazivu 2020/2021

Deveta sednica Predsedništva SKGO održana je 29. novembra 2021. godine. Sednicom je predsedavao Antonio Ratković, predsednik SKGO i gradonačelnik Sombora uz prisustvo 20 članova Predsedništva.

Na sednici je utvrđen Predlog programa i dnevnog reda 49. skupštine SKGO, koja će biti održana 8. decembra 2021. godine, a takođe Predsedništvo je razmatralo i utvrdilo predloge dokumenata i odluka koji se usvajaju i donose na 49. skupštini SKGO.

Predsednica Izborne komisije za sprovođenje izbora na 49. skupštini SKGO informisala je članove Predsedništva o sprovedenom postupku kandidovanja za organe SKGO i predstavila Listu kandidata za organe SKGO koji se biraju na Skupštini, a koju je utvrdila Izborna komisija za sprovođenje izbora na Drugoj sednici, održanoj 22. novembra 2021. godine. Na predlog Izborne komisije, Predsedništvo je donelo Odluku da se ove godine glasanje za organe SKGO na 49. skupštini sprovedu neposredno, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, članicama SKGO biće omogućeno glasanje na daljinu – korišćenjem odgovarajućeg elektronskog sistema za izbor organa SKGO.

S obzirom na to da je ovo bila poslednja sednica u kojoj je Đorđe Staničić član Predsedništva u svojstvu generalnog sekretara, predsednik SKGO i svi članovi Predsedništva su izrazili zahvalnost na svemu što je učinio tokom svoje izuzetne karijere na mestu generalnog sekretara. S tim u vezi, Predsedništvo je donelo Odluku da se Đorđu Staničiću dodeli posebna zahvalnica za doprinos razvoju Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije, koja će biti uručena na Skupštini SKGO.