Vesti

"Peer-to-peer" radionice o planiranju i sprovođenju nabavki

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje dve dvodnevne radionice: „Razmena iskustva o planiranju i sprovođenju nabavki na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje i izmenama ugovora o javnoj nabavci“ sa sledećim terminima: 

  • Beograd, 2. i 3. decembar 2021. godine, u hotelu "M", Bulevar oslobođenja 56a, sa početkom u 10 časova
  • Niš, 9. i 10. decembar 2021. godine, u hotelu "New City", Vožda Karađorđa 12, sa početkom u 10 časova

Cilj radionice je razmena iskustava predstavnika lokalnih samouprava o načinu planiranja i sprovođenja nabavki ispod zakonskog praga, imajući u vidu da su pragovi do kojih naručioci nisu u obavezi da primenjuju odredbe Zakona o javnim nabavkama ("Sl. glasnik RS", br. 91/2019) značajno povećani. Zakon nije ostavio ove nabavke u potpunosti neregulisanim, već je propisao obaveze za naručioce da primenjuju zakonska načela na način koji je primeren okolnostima konkretne nabavke, kao i da svojim internim aktima urede način sprovođenja ovih postupaka nabavki. Lokalne samouprave su na različite načine, svojim aktima, uredile ove postupke, te će prvi dan radionice biti pretežno posvećen primerima dobre prakse u uređivanju, planiranju i sprovođenju ovih nabavki. Drugi deo dana, kao i ceo naredni dan radionice, biće posvećeni razmeni iskustava i dobre prakse u pogledu izmena ugovora o javnoj nabavci, imajući u vidu da je Zakon značajno proširio mogućnosti naručilaca u pogledu izmene ugovora o javnoj nabavci i detaljno regulisao razloge za izmenu ugovora.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Ružici Aranđelović Ilić, koordinatorki Mreže SKGO za javne nabavke, putem elektronske adrese: ruzica.arandjelovic.ilic@skgo.org ili putem telefona na broj 064 8703303. 

Ova aktivnost se sprovodi u okviru projekta „Unapređenje dobrog  upravljanja na lokalnom nivou“ koji podržava Vlada Švajcarske. Projekat  sprovodi SKGO u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija ujedinjenih nacija  za projektne usluge (UNOPS).

Dokumentacija: