Vesti

Predstavljen Nacrt lokalnog plana razvoja u Blacu

Opština Blace je  30. novembra 2021. organizovala konsultativni sastanak 2. partnerskog foruma u okviru izrade Plana razvoja opštine Blace.

Tema konsultativnog sastanka bio je Nacrt lokalnog plana razvoja koji je izrađen u prethodnom periodu od strane Opštinskog tima zaduženog za izradu lokalnog plana razvoja uz podršku eksperata SKGO, a kroz proces konsultacija sa tematskim radnim grupama.

Stručnu podršku u izradi Plana razvoja opštini Blace pruža Stalna konferencija gradova i opština kroz projekat „Javne i privatne finansije za razvoj – obezbeđivanje održivih lokalnih zajednica unapređivanjem planiranja lokalnog razvoja u Republici Srbiji“, koji se finansira iz bespovratnih sredstava Slovačke razvojne pomoći (SlovakAid), a sprovodi posredstvom Programa ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP).

Opština Blace je pristupila izradi Plana razvoja za period 2022-2029. godina u skladu sa odredbama Zakona o planskom sistemu Republike Srbije, a prilikom izrade ovog dokumenta u proces je uključen širok krug predstavnika lokalne zajednice. Nakon predstavljanja Nacrta, planirano je održavanje javne rasprave koja će trajati 20 dana, tokom koje će svi zainteresovani moći da daju svoje sugestije.