Vesti

Jeftinije i kvalitetnije usluge PTT za gradove i opštine

Stalna konferencija gradova i opština je na I sednici Predsedništva održanoj 21. decembra 2007. godine potpisala Protokol o međusobnoj saradnji broj 2007-1088/1 sa Javnim preduzećem PTT saobraćaja „Srbija“, a u cilju uspostavljanja poslovno tehničke saradnje korišćenjem PTT kapaciteta i usluga.

Protokol o međusobnoj saradnji sadrži detaljniju ponudu pismonosnih i elektronskih usluga koje mogu omogućiti efikasniju i racionalniju saradnju između pošte i lokalnih samouprava.

Posebno izdvajamo iz ovih ponuda uslugu implementacije poštanskog adresnog koda, koji bi se implementirao bez nadoknade, a koji predstavlja novi jednoznačni i jedinstveni način adresovanja poštanskih pošiljaka, doprinosi poboljšanju kvaliteta usluga i efikasnosti isporuke pošiljaka. Primenom poštanskog adresnog koda korisnicima je omogućena sigurnost roka prenosa pošiljaka i efikasnost isporuke.

Takođe, imajući u vidu obim posla lokalnih samouprava kao i početak funkcionisanja lokalnih poreskih administracija koje će u značajnoj meri koristiti kapacitete PTT-a, ovim protokolom će gradovima i opštinama biti omogućeno korišćenje posebnih pogodnosti i komercijalnih popusta koji će zavisiti od seta i obima usluga definisanih sa PTT saobraćaja „Srbija“. Ovakva vrsta saradnje će lokalnim samoupravama smanjiti troškove i povećati efikasnost funkcionisanja a JP PTT saobraćaja „Srbija“ će kroz direktnu saradnju sa lokalnim samoupravama omogućiti povećanje obima i kvaliteta svojih usluga kao i uvođenje novih tehnologija u ovom domenu.

Konkretni elementi i detalji ove saradnje će biti precizirani pojedinačnim ugovorima koje će, na osnovu ovog Protokola o međusobnoj saradnji, svaka lokalna samouprava zaključivati pojedinačno sa nadležnim radnim jedinicama PTT saobraćaja „Srbije“. PTT će sa svoje strane o ovome obavestiti direktore svojih radnih jedinica što će omogućiti i olakšati preduzimanje neophodnih koraka ka uspostavljanju međusobne saradnje.

S tim u vezi, potrebno je stupiti u kontakt sa direktorima radnih jedinica Pošte na Vašem području u cilju preciziranja uslova dalje saradnje. U prilogu ovog dopisa se takođe nalazi spisak imena sa kontaktima direktora radnih jedinica PTT saobraćaja „Srbije“ sa čitave teritorije Republike.

Pismo za predsednike o PTT >>>
Sporazum sa PTT >>>