Vesti

Vebinari o srednjoročnom planiranju u lokalnoj samoupravi

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru Programa EU Exchange 6, je u periodu od 16 – 25. novembra održala četiri jednodnevne akreditovane onlajn obuke (vebinara) „Srednjoročno planiranje u lokalnoj samoupravi“. Vebinare je pohađao 191 učesnik iz 66 lokalnih samouprava, od kojih je 142 učesnika (74,3%) ispunilo uslove za sertifikaciju.

Vebinari su bili namenjeni zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave koji obavljaju poslove u vezi sa razvojnim i finansijskim planiranjem i budžetiranjem, ali i drugim poslovima relevantnim za upravljanje javnim politikama iz nadležnosti LS, sa ciljem da se upoznaju sa procesom srednjoročnog planiranja i sprovođenjem srednjoročnih planova JLS u skladu sa propisima koji uređuju planski i budžetski sistem.

Obuka predstavnika JLS obavila se po akreditovanom programu u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2021. godinu. Polaznici su nakon pohađanja akreditovanog programa obuke „Srednjoročno planiranje u lokalnoj samoupravi“ (šifra programa 2021-07-0201) i položenog testa, dobili sertifikat o uspešno završenoj obuci.

Vebinari su realizovani u okviru šeste faze Programa Exchange, koji finansira Evropska unija, a realizuje SKGO u saradnji sa Ministarstvom finansija i Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Dnevni red - Srednjoročno planiranje.pdf

Pitanja i odgovori - srednjorocno planiranje vebinari.pdf