Vesti

Uručeni tablet računari za grad Kruševac

U Mozaik sali u Kruševcu danas su podeljeni tablet računari, deo donacije SKGO ovom gradu, koja je dobijena zahvaljujući osvajanju godišnje nagrade za najbolju praksu u primeni principa dobre uprave na lokalnom nivou za 2020. godinu. Skupu je prisustvovao i generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk sa saradnicima.

Kruševac je bio jedan od učesnika na konkursu koji je uspostavljen na inicijativu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Stalne konferencije gradova i opština uz podršku Projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“, odnosno programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji implementira UNOPS.

Prisutnim predstavnicima Gradske vlasti obratila se gradonačelnica Jasmina Palurović. Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da smo prepoznati kao najbolja Gradska uprava od strane nadležnih aktera. Podsetila je da je Kruševac dobio ukupnu donaciju od preko 4 miliona dinara. Deo sredstava dobijenih iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave utrošen je za adaptaciju Romskog kulturnog centra u naselju „Marko Orlović“, a sredstvima iz donacije SKGO obezbeđena je tehnička oprema za organe Grada i predstavnička tela.

Gradonačelnica se na kraju obraćanja zahvalila SKGO, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, UNOPS – u i Vladi Švajcarske.

Nikola Tarbuk, je istakao odličnu saradnju sa Gradom kao primer dobre prakse i aktivizma jedinice lokalne samouprave.

„Osim materijalnog značaja, ova donacija sigurno predstavlja podstrek i podršku za dalje jačanje i unapređenje principa dobrog upravljanja,“ zaključio je Tarbuk.

Generalni sekretar uručio je tablet računare gradonačelnici, zameniku gradonačelnika i članovima Gradskog veća.

Nabavljeni su tablet računari, kamera za prenos sednica Skupštine, konzola, softver za server, kao i server za video prenos i implementaciju elektronske distribucije skupštinskog materijala.

Dosadašnji način je podrazumevao dostavu na papiru i diskovima, što je uzrokovalo velike troškove i održavanje i remontovanje odgovarajuće opreme. Novom tehničkom opremom ostvariće se ušteda i skratiti vreme distribucije.

Foto: https://krusevac.ls.gov.rs/