Vesti

Konstituisano Predsedništvo SKGO u novom sazivu

U prostorijama Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), u četvrtak 24. februara 2022. godine održana je konstitutivna sednica Predsedništva SKGO. Ovom prilikom SKGO je potpisala su sporazume o saradnji sa Ambasadom Francuske i Republičkim fondom za statistiku. Sednicom je predsedavao dr sci. med. Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca i predsednik SKGO.

Nakon verifikovanja zapisnika sa 49. Skupštine SKGO i usvajanja zapisnika devete sednice prethodnog saziva Predsedništva, Nikola Tarbuk, generalni sekretar SKGO, prezentovao je najvažnije aspekte Izveštaja o radu SKGO za period od 30.11.2021. do 24.2.2022.

Potom je doneta odluka o imenovanju članova Odbora SKGO, kao i odluka o imenovanju zamenika predsednika SKGO. Ovu funkciju u narednom periodu obavljaće Zoran Semenović, predsednik opštine Šid.

Za zamenika generalnog sekretara SKGO za usluge članstvu imenovan je Ivan Milivojević koji je i u prethodnom periodu obavljao ovu važnu funkciju. Novi zamenik generalnog sekretara SKGO za zastupanje članstva je Marko Tomašević, dosadašnji programski direktor SKGO za sistem lokalne samouprave.

Tokom sednice je bilo reči i o izveštaju o sprovođenju Akcionog plana za implementaciju Strateškog plana SKGO za 2021. godinu, izveštaju o sprovođenju Strateškog plana u prethodne tri godine, kao i o Akcionom planu za implementaciju Strateškog plana SKGO za tekuću godinu.

Učesnicima sednice su prezentovane najvažnije izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima, kao i predlozi izmena i dopuna Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave. Poslednja tačka dnevnog reda današnjeg zasedanja odnosila se na javne pozive za podršku lokalnim samoupravama u organizaciji SKGO.