Vesti

Obuke o određivanju i utvrđivanja zemljišta za redovnu upotrebu objekata

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije organizuje regionalne obuke na temu „Određivanje i utvrđivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekata“.

Jednodnevne regionalne obuke biće održane u sledećim terminima:

  • 7. mart 2022. - Novi Sad, hotel Sheraton, početak u 10 časova - rok za prijavu do 4. marta 2022.
  • 8. mart 2022. - Novi Sad hotel Sheraton, početak u 10 časova - rok za prijavu do 4. marta 2022.
  • 14. mart 2022. - Beograd, Hotel M, početak u 10 časova - rok za prijavu do 11. marta 2022.
  • 15. mart 2022. - Beograd, Hotel M , početak u 10 časova - rok za prijavu do 11. marta 2022.
  • 21. mart 2022. - Niš, hotel Tami Rezidens, početak u 10 časova - rok za prijavu do 18. marta 2022.
  • 22. mart 2022. - Niš, hotel Tami Rezidens, početak u 10 časova - rok za prijavu do 18. marta 2022.

Regionalne obuke se realizuju kao akreditovani program u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u JLS za 2022. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u JLS za 2022. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije.

Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - treća faza” koji podržava Vlada Švajcarske.

Cilj ove obuke je upoznavanje predstavnika lokalne samouprave sa Zakonom o planiranju i izgradnji radi pravilnije primene odredbi koje uređuju postupak određivanja i uređivanja zemljišta za redovnu upotrebu objekta, kako bi se ubrzali započeti postupci ozakonjenja objekata izgrađenih bez građevinske dozvole. Obuci mogu prisustvovati zaposleni na poslovima ozakonjenja, urbanističkog planiranja i rešavanja imovinsko - pravnih odnosa.

Ukoliko smatrate da ova tema može biti od značaja za Vašu lokalnu samoupravu, prijavu učešća za zaposlene u Vašem gradu/opštini dostavlja se za jedan od ponuđena dva termina obuke u Novom Sadu, Beogradu ili Nišu. Moguće je prijaviti najviše 2 polaznika po gradu/opštini.

Za prijavu predstavnika JLS potrebno je poslati popunjeni prijavni formular i to:

-  skeniranu verziju sa potpisom pretpostavljenog lica, kao i

-  elektronsku verziju na adresu klara.danilovic@skgo.org, najkasnije do datuma naznačenog kao krajni rok za pojedinačne termine obuka.

S obzirom na to da je broj mesta na akreditovanim obukama ograničen, u slučaju većeg interesovanja i broja prijava, SKGO će izvršiti selekciju prijavljenih gradova i opština, o čemu će svi prijavljeni biti blagovremeno obavešteni, uz mogućnost organizovanja dodatnih termina obuke u narednom periodu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Klari Danilović, šefici Odeljenja za prostorno planiranje, urbanizam i stanovanje na mejl klara.danilovic@skgo.org ili pozivom na 011/7357-906.

Poziv za obuku - Novi Sad

Аgenda za učesnike - Novi Sad

Prijavni formular - Novi Sad - papirni i elektronski

Poziv za obuku - Beograd

Аgenda za učesnike - Beograd

Prijavni formular - Beograd - papirni i elektronski

Poziv za obuku - Niš

Аgenda za učesnike - Niš

Prijavni formular - Niš - papirni i elektronski