Vesti

"Peer-to-peer" radionice o uspostavljanju elektronskih usluga

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje dvodnevnu radionicu na temu „Razmena iskustava u uspostavljanju elektronskih usluga na lokalnom nivou“.

Radionica će biti održana u Nišu, 08. i 09marta 2022. godine, u hotelu "Tami Residence" (Durmitorska Prilaz 1), sa početkom u 10.00 časova.

Cilj ove dvodnevne radionice je razmena iskustava predstavnika lokalnih samouprava o načinu izbora, planiranju i uspostavljanju e-usluga na lokalnom nivou. Zakon o elektronskoj upravi (Sl. Glasnik br. 27/2018) kao i prateća podzakonska akta dao je osnov za uspostavljanje usluga u elektronskoj formi, dok su neke jedinice lokalne samouprave uspele u prethodnom periodu da ih realizuju. Kako je išao proces izbora e-usluga, način realizacije i druge slične teme biće predmet razgovora učesnika ove radionice. U drugom delu, učesnici će imati priliku da osmisle i rade na konkretnim primerima uspostavljanja e-usluga.

Popunjen prijavni formular treba dostaviti najkasnije do 4. marta 2022. godine na adresu andrea.guduric@skgo.org. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Andrei Gudurić Janjušević, savetnici za koordinaciju usluga članstvu, putem elektronske adrese: andrea.guduric@skgo.org ili putem telefona na broj 064 8703375.

Ova aktivnost se sprovodi u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“ koji podržava Vlada Švajcarske. Projekat sprovodi SKGO u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Dokumentacija:

Pozivno pismo

Dnevni red radionice

Prijavni formular