Vesti

Jesenje zasedanje Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope

Jesenje zasedanje Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, tj. Sednice Stalnog i Institucionalnog komiteta u Veću regiona i Veću lokalnih vlasti, održano je od 19. do 21. novembra 2007. godine, u Strazburu. Na zasedanju je učestvovao deo delegacije Srbije u Kongresu – g. Željko Ožegović, predsedavajući delegacije i član Stalnog komiteta iz Veća lokalnih vlasti, g. Goran Vasić, član Stalnog komiteta iz Veća regiona i g. Tihomir Petković, član Institucionalnog komiteta iz Veća lokalnih vlasti.

Na sastanku Biroa Kongresa, 19. novembra 2007.g. potvrđen je mandat g. Zorana Alimpića, v.d. gradonačelnika Beograda, za člana Veća regiona Kongresa i člana Institucionalnog komiteta iz Veća regiona umesto pok. Nenada Bogdanovića.

Na sastanku Institucionalnog komiteta, na kome je učestvovao član Komiteta Tihomir Petković, prihvaćena je nominacija g. Dobrice Milovanovića, zamenika člana Institucionalnog komiteta iz Veća regiona, za izvestioca za sačinjavanje Izveštaja o lokalnoj i regionalnoj demokratiji u Belgiji.

S obzirom da je Kongers jedan od učesnika u kampanji «Dosta!» - promocije integracije i zaštite prava Roma u Evropi, 20. novembra je dodeljena Nagrada Kongresa za 3 lokalne samouprave od 5 u zemljama JIE koje su učestvovale u kampanji i koje su iskazale kreativnu i inovativnu akciju u vezi sa učešćem i aktivnom participacijom Roma na lokalnom nivou. Grad Novi Sad je, pored Viteza iz BiH, jedan od 2 dobitnika druge nagrade.