Vesti

Završen ciklus radionica o ispitivanju zadovoljstva korisnika komunalnih usluga

U periodu od 28. februara do 8. marta 2022. godine održane su radionice na temu „Sprovođenje ispitivanja zadovoljstva korisnika i korisnica kvalitetom komunalnih usluga“ u pet jedinica lokalne samoprave. Jednodnevnim radionicama prisustvovali su predstavnici lokalnih samouprava i zaposleni u javnim komunalnim preduzećima iz Srbobrana, Vranja, Raške, Velikog Gradišta i Pirota.

Tokom radionica predstavljena je metodologija za ispitivanje zadovoljstva korisnika i korisnica komunalnih usluga, koja je razvijena u okviru Programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“ koji finansira Vlada Švedske, a realizuje Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u partnerstvu sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona (SALAR).

Cilj ove metodologije je da se službenicima lokalne samouprave i zaposlenima u javnim komunalnim preduzećima (JKP), predstavi proces sprovođenja ispitivanja zadovoljstva korisnika i korisnica kvalitetom komunalnih usluga.

Teme koje su obrađene tokom radionica bile su između ostalog: pravni okvir i obaveze jedinica lokalne samouprave, iskustva iz prethodnog ciklusa obuka, unapređenje otvorenosti i učešća javnosti u donošenju odluka, merenje zadovoljstva korisnika kao mera za unapređenje informisanosti građana i unapređenja kvaliteta javnih usluga, izrada metodologije i nacrta za merenje zadovoljstva korisnika komunalnih usluga.