Vesti

Realizovana druga "peer-to-peer" radionica o uspostavljanju elektronskih usluga

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) realizovala je drugu dvodnevnu radionicu na temu „Razmena iskustava u uspostavljanju elektronskih usluga na lokalnom nivou“. Radionica je održana 08. i 09. marta 2022. godine u Nišu, na kojoj je učestvovalo 22 predstavnika iz 12 JLS. 

Tokom ovog dvodnevnog skupa, učesnici su imali priliku da razmene svoja iskustava vezano za ispunjenost preduslova za uspostavljanje e-usluga, odnosno uspostavljanje normativnog i institucionalnog okvira, obezbeđenje tehničkih i stručnih kapaciteta, kao i aktivnu promociju e-uprave i e-usluga u široj lokalnoj zajednici radi podizanja nivoa svesti i razumevanja od strane potencijalnih korisnika e-usluga. Tokom drugog dela radionice, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa postojećim elektronskim uslugama zahvaljujući predstavljenim primerima dobre prakse opštine Krupanj i Malog Zvornika, kao i da rade na konkretnim primerima uspostavljanja e-usluga.

Ova aktivnost je sprovedena u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“ koji podržava Vlada Švajcarske preko Programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa SKGO.