Vesti

Održan Partnerski forum u okviru izrade Plana razvoja grada Prokuplja 2022-2028. godine

U Prokuplju je 9. marta 2022. godine održan drugi konsultativni Partnerski forum u okviru izrade Plana razvoja grada Prokuplja za period od 2022- 2028. godine. Ovom prilikom predstavljen je Nacrt plana razvoja grada, koji je pripremljen u okviru projekta finansiranog iz bespovratnih sredstava slovačke razvojne pomoći (SlovakAid), a koji se sprovodi posredstvom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) i uz stručnu podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Otvarajući ovaj sastanak gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović istakao je da prethodne tri godine u gradu, ali i seoskim sredinama, predstavljaju period sveobuhvatnog razvoja, počev od infrastrukture, komunalnih delatnosti, životne sredine, pa sve do obrazovanja.

„Putem javne rasprave građani mogu da glasaju, daju predloge, sugestije i ideje u cilju izrade što kvalitetnijeg Plana razvoja grada Prokuplja za pomenuti period. Javna rasprava se završava 20. marta, a svi predlozi biće razmotreni i uz obrazloženje uvršćeni u Plan razvoja grada Prokuplja od 2022-2028. godine“, istakao je gradonačelnik Aranđelović.

Pored predstavnika lokalne samouprave, škola i ustanova kulture, na sastanku je prisustvovala i Milena Radomirović, programska direktorka za planski sistem i javne finansije SKGO, koja je ovom prilikom pohvalila prezentaciju koja je objavljena na sajtu grada Prokuplja.

Nacrt plana razvoja grada Prokuplja, predstavio je koordinator izrade Plana razvoja Miloš Kostić. On je naveo da strategija sadrži četiri razvojna pravca i da su na njoj radile radne grupe i to za infrastrukturu, društvene delatnosti, privredu i poljoprivredu, budžet, dobru upravu, komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine.