Vesti

Delegacija Asocijacije lokalnih samouprava iz Albanije u poseti SKGO

Delegacija Asocijacije lokalnih samouprava iz Albanije (ALAA) u zvaničnoj je poseti Stalnoj konferenciji gradova i opština (SKGO) 15. i 16. marta 2022. godine. Poseta je organizovana u cilju jačanja kapaciteta albanske asocijacije za razvoj i pružanje usluga članstvu, ali i jačanja odnosa dve asocijacije. Delegaciju čine Adelina Farici, izvršna direktorka, Alisa Limaj, koordinatorka projekta i Alketa Daja, finansijska menažerka.

Nikola Tarbuk, generalni sekretar SKGO poželeo je gošćama iz Albanije dobrodošlicu i izrazio spremnost naše organizacije da kolegama iz Albanije pruži podršku u daljem jačanju kapaciteta, ali uspostavljanja uspešne saradnje dve asocijacije u cilju jačanja sistema lokalne samouprave u dve države. On je predstavio asocijaciju i aktivnosti koje SKGO preduzima u procesu zastupanja interesa lokalne samouprave u Srbiji, kao i usluge koje organizacija pruža članicama.

Izvršna direktorka ALAA Adelina Farici se zahvalila na dobrodošlici, kao i na detaljnoj prezentaciji aktivnosti SKGO i istakla značaj razmene iskustva između dve asocijacije.

Tokom dvodnevne posete koleginicama iz albanske asocijacije biće predstavljen nacionalni sistem za obuku predstavnika lokalne samouprave i uloga SKGO u njemu, metodologija za pripremanje obuka, kao i neophodni tehnički kapaciteti kojima SKGO raspolaže za realizaciju obuka, bilo da se organizuju uživo ili onlajn.       

Poseta je organizovana u sklopu aktivnosti Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope (NALAS).