Vesti

Uručeni tableti za učenike iz Preševa, Bujanovca i Medveđe

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uručila je 138 tableta predstavnicima opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, a koji su namenjeni deci osnovnoškolskog uzrasta iz ranjivih društvenih grupa radi praćenja nastave na daljinu.

Podrška SKGO opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa obezbeđena je na osnovu Sporazuma o saradnji u realizaciji mera podrške lokalnim samoupravama u vreme trajanja proglašene epidemije COVID -19. U skladu sa sporazumima o saradnji, SKGO je sprovela nabavku 138 tableta MEDIACOM Smartpad IYO.

Svaka od opština dobila je po 46 tableta, a oprema je isporučena 22. i 23. marta 2022. godine.

U sklopu mera podrške lokalnim samoupravama u vreme trajanja proglašene epidemije COVID -19, u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa biće realizovane i akreditovane obuke za nastavnike (vebinari) „Obuka za planiranje, sprovođenje i praćenje mera za sprečavanje osipanja učenika“, koja se nalazi na listi obuka od javnog interesa. Obuku će pohađati po 30 nastavnika zaposlenih u školama na teritoriji svake od pomenutih lokalnih samouprava.

Tableti su donirani u okviru NALAS projekta „Jačanje lokalnih kapaciteta za sprovođenje Agende 2030 i principa “Ne ostavljajte nikoga iza sebe“, koji SKGO sprovodi u saradnji sa regionalnim projektom „Socijalna prava za osetljive grupe“, a koji realizuje Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u ime Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).