Vesti

Obuke o sprovođenju projekata u skladu sa procedurama EU

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od aprila do juna 2022. godine organizuje dvodnevne akreditovane obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu „Sprovođenje projekata u skladu sa procedurama EU“. Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji sprovodi SKGO uz podršku Vlade Švajcarske.

Obuka predstavnika JLS obaviće se po akreditovanom programu u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2022. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2022. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije. Polaznici će nakon pohađanja akreditovanog programa i uspešno savladanog testa znanja dobiti sertifikat o uspešno završenoj obuci.

Svrha podrške je osiguranje kvalitetnog i kontinuiranog modaliteta stručnog usavršavanja zaposlenih u JLS koji bi doprineo boljoj apsorpciji trenutno dostupnih sredstava razvojne pomoći EU na lokalnom nivou i osigurao kontinuitet u izgradnji kapaciteta neophodnih za buduće korišćenje strukturnih i investicionih fondova EU.

Cilj obuke je osposobljavanje učesnika za upravljanje sprovođenjem projekta koji se finansira iz fondova EU na proceduralno ispravan i institucionalno održiv način.

Raspored predviđenih obuke je sledeći:

  • 18 i 19. aprila - Vrnjačka Banja (hotel Tonanti)
  • 9-10. maj – Beograd (hotel Holiday INN)
  • 11-12. maj - Beograd (hotel Holiday INN)
  • 23-24. maj - Novi Sad (Hotel Aleksandar)
  • 30-31. maj - Niš (hotel Ambasador)
  • 01-02. jun . Niš (hotel Ambasador) 
  • 16-17. jun - Zlatibor

Napominjemo da su troškovi realizacije obuke i ishrane učesnika u toku trajanja obuke pokriveni iz sredstava Projekta, dok smeštaj nije predviđen. 

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je Danijela Počuča (danijela.pocuca@skgo.org).