Vesti

Nova serija obuka o upravljanju građevinskim zemljištem

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) tokom maja 2022. godine organizuje seriju jednodnevnih regionalnih akreditovanih obuka na temu „Upravljanje građevinskim zemljištem“ (šifra obuke 2022-07-1403). Sprovođenje obuke realizuje se u okviru Projekta „Institucionalna podrška SKGO-treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Obuke će biti organizovane održavaju prema sledećem rasporedu:

19. maj 2022. Niš, hotel Tami Rezdiens

20. maj 2022. Niš hotel Tami Rezidens

23. maj 2022. Hotel M Beograd

31. maj 2022. Novi Sad, hotel Sheraton

1. jun 2022. Novi Sad, hotel Sheraton

2. jun 2022. Hotel Palisad, Zlatibor 

Obuka predstavnika JLS obaviće se po akreditovanom programu u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2022. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2022. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije. Polaznici će nakon pohađanja akreditovanog programa obuke „Upravljanje građevinskim zemljištem“ dobiti potvrdu o učešću u programu.

Cilj obuke je upoznavanje učesnika sa propisima koji regulišu oblast građevinskog zemljišta kao važnog resursa za razvoj lokalnih samouprava. Zakonska regulativa u okviru Zakona o planiranju i izgradnji ostavlja mogućnost da se donesu i pojedinačne odluke o građevinskom zemljištu na nivou svake lokalne samopuprave koje modele je SKGO već ranije razvio. Obuci mogu prisustvovati zaposleni na poslovima urbanističkog planiranja i rešavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Za prijavu predstavnika JLS potrebno je poslati popunjeni prijavni formular iz priloga i to:

1. skeniranu verziju sa potpisom pretpostavljenog lica, kao i

2. elektronsku verziju (popunjen MS Word dokument sa neophodnim podacima) na adresu marko.tesic@skgo.org najkasnije do 16maja 2022. godine.

Moguće je prijaviti najviše dva učesnika po gradu/opštini.

S obzirom na to da je broj mesta na akreditovanim obukama ograničen, SKGO zadržava pravo da u slučaju većeg interesovanja i broja prijava, odobri ravnomerno prisustvo predstavnika JLS, o čemu će svi prijavljeni biti blagovremeno obavešteni, uz mogućnost organizovanja dodatnih termina obuke u narednom periodu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Marku Tešiću, zameniku Šefa Službe za pravne poslove i nabavke i Koordinatoru Mreže za imovinsko-pravne poslove i upravljanje imovinom SKGO na mejl marko.tesic@skgo.org

Аgenda - Niš

Prijavni formular - Niš

Аgenda - Beograd

Prijavni formular - Beograd

Аgenda NS ucesnici 31.05.docx

Аgenda NS ucesnici 01.06.docx

Prijavni formular za SKGO papirni i elektronski N. Sad.doc

Аgenda Zlatibor ucesnici.docx

Prijavni formular za SKGO papirni i elektronski Zlatibor.doc

Izvod iz Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u JLS za 2022. godinu