Vesti

Predsednik SKGO održao sastanak sa izvršnim direktorom NALAS-a

Predsednik Stalne konferencije gradova i opština i gradonačelnik Leskovca i dr sci. med. Goran Cvetanović održao je 21. aprila sastanak sa izvršnim direktorom Mreže asocijacija lokalnih samouprava Jugoistočne Evrope (NALAS) Kelmendom Zajazijem, njegovim saradnicima, kao i sa Aleksandrom Vukmirović, šeficom Službe za međunarodnu saradnju Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Povod sastanka je sedamnaesta generalna skupština NALAS-a koja će biti održana 12. i 13. maja 2022. godine, u Beogradu, tokom koje će biti imenovan novi predsednik.

Imajući u vidu da SKGO ove godine preuzima ulogu predsedavajuće asocijacija, predsednik SKGO i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović postaće po funkciji predsedavajući NALAS-a. U skladu s tim na sastanku su dogovoreni detalji skupa, ali bilo je reči i o predstojećim aktivnostima ove organizacije koja za cilj imaju jačanje ekonomskih prilika u gradovima i opštinama Jugoistočne Evrope, međusobno povezivanje i saradnju, kao i sveukupni razvoj regiona.