Vesti

Nova računarska oprema uručena u Krupnju

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uručila je 26. aprila 2022. godine računarsku opremu u okviru nagrade za opštinu Krupanj, pobedniku nacionalnog takmičenja za najbolju gradsku/opštinsku upravu u 2021. godini u oblasti efikasnosti i delotvornosti uprave.

Svečanoj primopredaji računarske opreme prisustvovali su generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk, zamenik generalnog sekretara SKGO Ivan Milivojević i predsednik Opštine Krupanj Ivan Isailović sa saradnicima.

"Veliko mi je zadovolјstvo što sam danas u Krupnju ovim povodom. Ovo jeste poklon sa jedne strane od nas, ali sa druge strane oprema koju dodeljujemo je neka vrsta našeg doprinosa onome što ste vi kao opština uradili. Nije se ovo tek tako pojavilo - već je reč o proizvodu vašeg angažovanja na uspostavlјanju novih elektronskih usluga i stalnog rada na razvoju funkcionisanja lokalne samouprave. To smo prirodno prepoznali i veliko nam je zadovolјstvo da možemo i na ovaj način da pomognemo opštini Krupan", rekao je generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk.

Predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović zahvalio se SKGO ne samo na današnjem poklonu u vidu računarske opreme, već i na dugogodišnjoj dobroj saradnji. 

"SKGO je institucija za koju smo uvek imali samo reči hvale i uvek smo uživali značajnu podršku, pa eto to se pokazalo i danas. Drago nam je što je ovako jedna značajna institucija prepoznala naš rad na unapređenju kvaliteta usluga koje pružamo građanima i privredi, a što ćemo zasigurno nastaviti da činimo i u budućnosti", rekao je Isailović i istakao da osim Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i SKGO, zahvalnost duguju i programu Swiss PRO, čija je podrška u mnogome bila vrlo značajna za Krupanj.

U martu ove godine Opština Krupanj je u oblasti efikasnosti i delotvornosti osvojila prvu nagradu na Nacionalnom takmičenju lokalnih samouprava koje već četvrtu godinu za redom organizuje Ministrastvo  državne uprave i lokalne samouprave.

Krupanj je za postignuti uspeh osvojio novčanu nagradu u iznosu od 2,3 miliona dinara iz sredstava fonda MDULS, a dodatni nagradni fond u vidu računarske opreme (po tri all-in-one desktop računara i tri brza skenera), obezbedio je SKGO iz budžeta projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokanom nivou“,  koji se sprovodi u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju  opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti –  Swiss PRO“, a koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa SKGO.

Podrška koja je namenjena pobednicima Nacionalnog takmičenja će omogućiti gradovima i opštinama dalje unapređenje dobrog upravljanja, a SKGO će im biti stalan partner u tom procesu kroz dalje osnaživanje, tehničku podršku i izgradnju kapaciteta u skladu sa principima dobrog upravljanja.