Vesti

Regionalne radionice o akcionom planiranju, programiranju i finansiranju javnog zdravlja na nivou gradova i opština

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 11-18. maja 2022. godine realizuje šest regionalnih radionica „Akciono planiranje, programiranje i finansiranje javnog zdravlja na nivou gradova i opština“. Ova aktivnost biće realizovana u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koju sprovodi SKGO, uz podršku Vlade Švajcarske.

Na radionicama će biti predstavljen proces programiranja i budžetiranja programa javnog zdravlja na lokalnom nivou sa pratećim modelima akata: razrađenim modelom akcionog plana Plana javnog zdravlja, modelom strukture programa javnog zdravlja, primerima prakse programa javnog zdravlja, kalendar programiranja JZ i modele budžetiranja programa javnog zdravlja.

Raspored održavanja radionica:

Radionice počinju u 11 časova, a namenjene su predstavnicima gradova i opština, zavoda i instituta za javno zdravlje, domova zdravlja i drugih zdravstvenih ustanova, organizacijama civilnog društva i ostalim akterima javnog zdravlja na lokalnom nivou.

Rok za prijavu učešća je najkasnije do utorka, 10. maja 2022. godine, elektronskim putem na adresu jasmina.tanasic@skgo.org.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je Jasmina Tanasić, programska direktorka za društveni razvoj (064 870 3315, jasmina.tanasic@skgo.org). 

Pozivno pismo regionalne radionicen Akciono planiranje, programiranje i finansiranje javnog zdravlja.pdf

Agenda radionice JZ.pdf