Vesti

Lokalni poverenici SKGO ponovo na okupu

Sastanak Mreže lokalnih poverenika Stalne konferencije gradova i opština, posle duže pauze prouzrokovane pandemijom Korona virusa, održan je od 19. do 21. aprila 2022. godine u Vrdniku. Na sastanku je učestvovalo 79 poverenika i njihovih zamenika iz 75 lokalnih samouprava.

Generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk je kolegama iz lokalnih samouprava poželeo dobrodošlicu i istakao značaj najstarije Mreže za rad organizacije. On se zahvalio svim poverenicima na podršci i odgovornom obavljanju ove dužnosti koje sve kolege obavljaju volonterski, ali koja je izuzetno važna za uspešnu komunikaciju SKGO i lokalnih administracija.  

Prvi dan susreta bio je posvećen prezentaciji rezultata SKGO u prethodnom periodu. Ovom prilikom, programski direktori i šefovi službi istakli su najvažnije aktivnosti SKGO značajne za lokalnu samoupravu. Nakon predstavljanja aktivnosti, u manje formalnoj atmosferi, uručene su zahvalnice svim kolegama koji su deo Mreže lokalnih poverenika SKGO duže od 10 godina.

U nastavku skupa, održane su radionice na kojima su učesnici sastanka diskutovali međusobno i sa prisutnim predstavnicima SKGO na temu ključnih prioriteta i izazova u njihovoj lokalnoj samoupravi, kao i o tome kako oni vide SKGO i njihova očekivanja od asocijacije. Nakon radionica, za učesnike je organizovana obuka „Veštine komunikacije i prevencija stresa“.