Vesti

Raspisan javni poziv za podsticaje održivoj urbanoj mobilnosti

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava gradovima, opštinama i gradskim opštinama za unapređenje stanja u oblasti održive urbane mobilnosti. Cilj javnog poziva je nastavak unapređenja stanja u oblasti održive urbane mobilnosti, odnosno implementacija trajnih mera održive urbane mobilnosti predloženih od strane dobitnika podsticajnih sredstava. Poseban cilj javnog poziva je širenje svesti o važnosti ove teme, kao i podsticanje većeg broja gradova i opština da uzmu učešće u kampanji „Evropska nedelja mobilnosti“.

Fond za podsticajna sredstva iznosi ukupno 3.000.000,00 (tri miliona) dinara. Sredstva će se dodeliti onoj jedinici lokalne samouprave koja je tokom 2021. godine pokazala najviši nivo angažovanja i najviše doprinela podizanju svesti građana o značaju mobilnosti bez zagađujućih emisija.

Predviđena podsticajna sredstva dodeliće se u dve kategorije i to:

kategorija gradovi – 2.000.000,00 dinara

kategorija opština/gradska opština – 1.000.000,00 dinara.

Predviđena podsticajna sredstva dodeliće se za nastavak aktivnosti, radi unapređenja stanja u oblasti održive urbane mobilnosti, odnosno za implementaciju trajnih mera održive urbane mobilnosti.

Prijave sa propisanom dokumentacijom poslati poštom na adresu resornog ministarstva najkasnije do 17. juna 2022. godine.

Više informacija na sajtu MGSI:

https://www.mgsi.gov.rs/cir/dokumenti/javni-poziv-za-jls-za-dodelu-podsticajnih-sredstava-za-unapredjenje-stanja-u-oblasti