Vesti

Radionica – Ocena i unapređenje prakse opštinskih i gradskih menadžera


U organizaciji Palgo centra u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, u sedištu SKGO, 10.decembra 2007. godine, održana je radionica na temu „Ocena i unapređenje prakse opštinskih i gradskih menadžera”.


Uvodnu reč je održao Đorđe Staničić generalni sekretar SKGO, koji je prisutne opštinske menadžere upoznao sa najnovijim zakonskim inicijativama vezanim za ovu oblast, Snežana Đorđević iz Palgo centra je održala interesantno predavanje na temu ”Preduzetnički modeli i podsticanje lokalnog ekonomskog razvoja” i upoznala prisutne sa ICMA- Međunarodnom asocijacijom gradskih menadžera.


Mijat Damjanović iz Palgo centra je održao predavanje na temu ”Sistemske pretpostavke za uspešniji rad opštinskih i gradskih menadžera”, dok je Miroslav Prokopijević iz Centra za slobodno tržište, stavio je akcenat na ekonomske aspekte posla gradskog menadžera.


Opšti je zaključak sa radionice, da je uloga opštinskog i gradskog menadžera veoma bitna i da je kao takva prepoznata od strane zakonodavca. Zakonodavac je u novim zakonskim rešenjima predvideo poziciju pomoćnika predsednika opštine ili gradonačelnika, koji bi imao isti delokrug poslova kao i menadžer.