Vesti

Otvorena vrata u Senti

Stalna konferencija gradova i opština je u saradnji sa Opštinom Senta, 10. decembra 2007. godine, organizovala dan otvorenih vrata.
Projektom “Unapređenje rada lokalnih vlasti i povećanje efikasnosti u komunikaciji sa građanima”, Opština Senta je osvojila prvo mesto u oblasti upravljanja na lokalnom nivou na konkursu „Primer najbolje prakse u lokalnoj samoupravi“. Cilj otvorenih vrata je upoznavanje kolega iz drugih gradova i opština, kao i šire javnosti o dobrim primerima iz prakse u radu gradova i opština Srbije.
Na konkurs za primer najbolje prakse koji je sproveden u okviru zajedničkog projekta Saveta Evrope i EAR-a, a koji je sprovodila SKGO, ukupno je prijavljeno je 100 primera iz prakse iz 62 opštine. Na osnovu evaluacije Tima za ocenu primera dobre prakse (predstavnici SKGO, CESID-a i Palgo Centra), u uži izbor ušlo je 14 primera dobre prakse iz 10 gradova i opština.
Predstavnici gradova i opština koji su na konkursu osvojili neko od tri mesta, boravili su u prvoj polovini oktobra u Velikoj Britaniji. Studijska poseta je organizovana sa ciljem upoznavanja predstavnika naših opština sa ovakvim programima koji se u Velikoj Britaniji sprovode već 9 godina.