Vesti

Počinje registracija za ovogodišnju Evropsku nedelju regiona i gradova

Dvadeseto izdanje Evropske nedelje gradova i regiona biće održano u periodu od 10. do 13. oktobra 2022. godine pod motom "Novi izazovi za  evropsku koheziju". Ovogodišnji hibridni program uključuje virtuelnu izložbu i sesije onlajn i na licu mesta posvećene temama zelene tranzicije, teritorijalne kohezije, digitalne tranzicije i osnaživanja mladih.

Evropska nedelja regiona i gradova je godišnji četvorodnevni događaj tokom kojeg gradovi i regioni pokazuju svoje kapacitete da stvore rast i radna mesta, sprovode kohezionu politiku Evropske unije i dokazuju važnost lokalnog i regionalnog nivoa za dobro upravljanje u Evropi. Manifestacija je prerasla u jedinstvenu platformu za komunikaciju i umrežavanje, koja okuplja regione i gradove iz cele Evrope, uključujući političare, administratore, stručnjake i akademike. Tokom poslednjih 19 godina, Evropska nedelja je doprinela promovisanju učenja o politikama i razmene dobre prakse.

Više od 1000 govornika će učestvovati iz cele EU i šire tokom 385 sati interaktivnih konferencija raspoređenih u 4 dana, a više od 80 video klipova će prikazati priče i svedočenja o konkretnim projektima.

Više informacija i registrovanje na:

Vebsajt Evropske nedelje regiona i gradova:

https://europa.eu/regions-and-cities/

Vebsajt online platforme Evropske nedelje:

https://eu.app.swapcard.com/event/euregionsweek-2022

Posebna stranica Evropske nedelje regiona i gradova na vebsajtu SKGO: http://www.skgo.org/strane/378