Vesti

Predstavljene analize stanja planiranja i budžetiranja kapitalnih investicija u devet gradova i opština

Tokom avgusta SKGO tim u okviru programa EU Exchange 6 predstavio je analize stanja prakse planiranja i budžetiranja kapitalnih projekata u devet gradova i opština u Srbiji. Kragujevac, Požarevac Leskovac, Vranje, Pirot, Sremska Mitrovica, Aranđelovac, Petrovac na Mlavi i Prijepolje odabrani su nakon javnog poziva za paket stručne podrške za unapređenje planiranja i budžetiranja kapitalnih projekata.

Ovom prilikom, rukovodstvu lokalnih samouprava na osnovu izrađenih analiza predstavljene su preporuke za unapređenje planiranja i budžetiranja kapitalnih projekata, a u delu daljih koraka na unapređenju samo procesa predstavljen je i usaglašen obrazac za predlaganje kapitalnih projekata. Ovaj alat koristiće za predlaganje kapitalnih projekata od strane indirektnih i direktnih budžetskih korisnika koji će proći kroz proces ocenjivanja i rangiranja Komisije za kapitalne investicije osnovane za te potrebe u izabranim lokalnim samoupravama.

Program EU Exchange 6 finansira Evropska unija, a sprovodi SKGO u saradnji sa Ministarstvom finansija i Republičkim sekretarijatom za javne politike.