Vesti

Socijalna zaštita na lokalnom nivou

Ministarstvo rada i socijalne politike, u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO), organizuje konferenciju „Primena strategije razvoja socijalne zaštite na lokalnom nivou“, koja će se održati 16. oktobra 2009. godine u Beogradu, u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2, sa početkom od 10.00 časova.

Opšti cilj Konferencije je da se uspostavi osnova za dalji razvoj usluga socijalne zaštite na nivou lokalnih samouprava, kroz identifikovanje dosadašnjih dostignuća u primeni Strategije razvoja socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Posebni ciljevi Konferencije su: predstavljanje „primera dobre prakse“, identifikovanje ključnih izazova, utvrđivanje dosadašnjih postignuća i potreba za daljim razvojem horizontalne koordinacije između različitih lokalnih strategija i akcionih planova i predstavljanje dosadašnjih iskustava iz praćenja usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Konferencija će okupiti predstavnike Ministarstva rada i socijalne politike, Stalne konferencije gradova i opština, Republičkog i Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, Fonda za socijalne inovacije, civilnog sektora i predstavnike lokalnih samouprava, uključujući predstavnike radnih tela za izradu i primenu lokalnih strategija socijalne zaštite.

Više informacija o ovom skupu može se dobiti od gospođe Jasmine Tanasić, sekretarke Odbora SKGO za društvene delatnosti, na telefon 064/870-3315 ili elektronskim putem na jasmina.tanasic@skgo.org.