Vesti

Radionice na temu predlaganja kapitalnih projekata u okviru programa EU Exchange 6

U okviru nastavka aktivnosti na realizaciji paketa podrške u devet gradova i opština u Srbiji, SKGO tim je početkom septembra održao radionice sa direktnim i indirektnim korisnicima budžetskih sredstava. Korisnici su upoznati sa metodologijom i alatima za predlaganje kapitalnih projekata, a sve u cilju unapređenja prakse planiranja i budžetiranja kapitalnih projekata.

Odabrane lokalne samouprave koje su putem javnog poziva dobile podrške za unapređenje planiranja i budžetiranja kapitalnih projekata, a koja se realizuje kroz Program EU Exchange6 su Kragujevac, Požarevac Leskovac, Vranje, Pirot, Sremska Mitrovica, Aranđelovac, Petrovac na Mlavi i Prijepolje.

Predstavljeni alati  će se koristiti za predlaganje kapitalnih projekata od strane indirektnih i direktnih budžetskih korisnika koji će potom proći kroz proces ocenjivanja i rangiranja Komisije za kapitalne investicije osnovane za te potrebe u izabranim lokalnim samoupravama.

Program EU Exchange 6 finansira Evropska unija, a sprovodi SKGO u saradnji sa Ministarstvom finansija i Republičkim sekretarijatom za javne politike.