Vesti

Drugi ciklus radionica namenjenih lokalnim poreskim administracijama na temu prinudne naplate

U zajedničkom delovanju SKGO i MED III ka svim lokalnim poreskim administracijama (LPA), planirano je održavanje serije regionalnih radionica tokom septembra i oktobra 2022. godine kroz funkcionisanje SKGO Mreže za LPA i to fokusiranjem na konkretne teme koje su kandidovale same JLS/LPA.

U tom smislu, planirane su 4 tematske radionice za lokalne poreske administracije – drugi ciklus,  i biće organizovane regionalno u skladu sa predlogom grupisanja JLS po danima za svaki od 4 planirane radionice.

Pomenute regionalne radionice organizuju se u okviru drugog ciklusa događaja namenjenih izgradnji kapaciteta lokalnih poreskih administracija (LPA) koje zajednički organizuju Program reforme poreza na imovinu – treća faza (MED III - “Opštinski ekonomski razvoj”) i SKGO u okviru projekta “Institucionalne podrške SKGO – treća faza “ (oba projekta podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju SDC).

Tema drugog ciklusa svih planiranih radionica je PRINUDNA NAPLATA izvornih prihoda iz nadležnosti LPA, zakonska primena, postupanja LPA, ključne aktivnosti (podsetnik, opomena, upozorenje i prethodna mera kao mere prinudne naplate), zatim prinudna naplata i vanbilansna evidencija.

Jednodnevne radionice biće održane na sledećim lokacijama:

  • Niš - četvrtak 29.09. 2022. godine;
  • Kragujevac – petak 30.09. 2022. godine;
  • Beograd - četvrtak 06.10. 2022. godine;
  • Novi Sad - petak 07.10. 2022. godine.