Vesti

Finska iskustva i rešenja za modernizaciju kadrovskog planiranja u državnoj upravi i JLS

U prostorijama Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) 6.10.2022. godine održana je radionica u okviru projekta "Podrška Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u modernizaciji procedure kadrovskog planiranja u državnoj upravi i usaglašavanju sistematizacije radnih mesta u državnoj upravi i lokalnim samoupravama", koji realizuje MDULS u saradnji sa Službom za upravljanje kadrovima (SUK) i SKGO, a uz podršku Finskog instituta za javni menadžment.

Projekat će omogućiti razmenu iskustava država članica EU koje su već uspostavile Katalog poslova u javnoj upravi, uz učešće stručnjaka iz odabranih zemalja članica EU i unapređenje posebnih kataloga koji čine Opšti katalog.

Tokom radionice na kojoj su učestvovali predstavnici MDULS, SKGO, SUK i lokalnih samouprava razmotreni su zaključci sa prethodno održanih radionica u vezi sa Posebnim Katalogom zvanja državnih službenika u državnim organima i Posebnim katalogom zvanja službenika u jedinicama lokalnih samouprava i preporuke i ključne tačke za Komparativnu analizu iz ove oblasti.