Vesti

Serija radionica na temu izrade lokalnog planskog dokumenta u oblasti zapošljavanja

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) tokom novembra organizuje tri regionalne radionice na temu: „Izrada lokalnog planskog dokumenta za LS u oblasti zapošljavanja u skladu sa Zakonom o planskom sistemu RS“. Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Planirane radionice će biti prilika da lokalne samouprave dobiju praktične smernice i razjasne nedoumice u cilju adekvatne pripreme i realizacije ovog planskog dokumenta u narednom periodu.

Svrha podrške je unapređenje kvaliteta planiranja u jedinicama lokalne samouprave kroz metodološka uputstva za izradu lokalnog planskog dokumenta u oblasti zapošljavanja u skladu sa relevantnim zakonodavnim okvirom a učesnicima će se obratiti predstavnici Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja – Sektora za rad i zapošljavanje i predstavnica Republičkog sekretarijata za javne politike.

Radionice su namenjene predstavnicima lokalnih samouprava, kao i članovima lokalnih saveta za zapošljavanje, a biće održane prema sledećem rasporedu:

  • I radionica 3. novembra 2022. godine u Beogradu hotelu „M“, Bulevar oslobođenja 56a;
  • II radionica 10. novembra 2022. godine u Nišu u hotelu „New City“, Vožda Karađorđa 12; 
  • III radionica 17. novembra 2022. godine u Novom Sadu u hotelu „Novi Sad“, Jaše Tomića 1. 

Za učestvovanje na radionici neophodno je da se popuni registracioni formular do 1. novembra za Beograd, odnosno do 8. novembra za Niš i 15. novembra za Novi Sad, putem linka https://forms.office.com/r/9rT4xa8paL.

Radionice u svakom od naznačenih termina počinju u 11:00 časova, u skladu sa agendom.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Anita Popović (mejl: anita.popovic@skgo.org I tel. 064/8703378)

Agenda radionice

Pozivno pismo