Vesti

Interreg program Rumunija - Srbija organizuje forume za lakše pronaleženje prekograničnih partnera

Tokom oktobra i novembra 2022. godine Program prekogranične saradnje Interreg IPA Rumunija-Srbija organizuje niz događaja sa ciljem promocije novog ciklusa (2021-2027) i privlačenja što kvalitetnijih projekata. Nakon svečanog otvaranja i objavljivanja prvog poziva za podnošenje projekata 4. (Temišvar) i 5. oktobra (Vršac) i radionice za potencijalne nove aplikante/lokalne samouprave održane u Boru 20. oktobra, planirana je organizacija foruma za umrežavanje i identifikovanje prekograničnih partnerskih organizacija.

U cilju što lakšeg uspostavljanja projektnih partnerstava, ovaj Program organizuje dva Foruma za pronalaženje partnera:

· 1. novembar 2022. u Rešici, županija Karaš-Severin, Rumunija, hotel Rogge, ul. I L. Caragiale br 12, početak u 12 časova po lokalnom vremenu (11h SRB).

· 3. novembar 2022. u Donjem Milanovcu, Centar za kulturu i obrazovanje, ul. Kralja Petra I bb, početak u 11 časova po lokalnom vremenu.

Preporučuje se prisustvo potencijalnih partnera na oba Foruma, kako bi se što preciznije uskladile specifičnosti budućih projekata i olakšalo pronalaženje adekvatnih prekograničnih partnera.

Konkurs za podnošenje predloga projekata je otvoren i traje do 01.02.2023, a geografsko područje obuhvaćeno Programom definisano je prema sledećem: 

  • u Rumuniji - županije Timiš, Karaš-Severin i Mehedinci, 
  • u Srbiji - Severnobanatski, Srednjobanatski,  Južnobanatski, Braničevski, Podunavski i Borski okrug.

Prijavite se vrše onlajn preko obrasca za prijavu:

https://romania-serbia.net/2021-2027/partner-search/

Više informacija o Programu:

Interreg IPA Romania – Serbia Programme 2021 – 2027 (romania-serbia.net)