Vesti

Opština Boljevac pristupila izradi Plan razvoja od 2023. do 2031. godine

Opština Boljevac započela je izradu Lokalnog plana razvoja od 2023. do 2031. godine, koji predstavlja krovni  dokument lokalne samouprave, na kome će se bazirati svi ostali strateški dokumenti i akcioni planovi. Projekat se realizuje uz podršku Stalne konferencije gradova i opština u okviru programa EU Exchange 6, koji finansira Evropska unija, a Boljevac je jedna od dvadeset lokalnih samouprava koje će moći da koriste stručnu podršku SKGO.

U okviru izrade plana, 31. oktobra održan je prvi sastanak Partnerskog foruma kome su prisustvovali predstavnici privrednih subjekata, relevantnih ustanova i institucija, predstavnici poljoprivrednih udruženja i predstavnici udruženja građana. Cilj je zajedničko definisanje prioriteta razvoja opštine, na osnovu sagledavanja postojećih ekonomskih, socijalnih, demografskih i prirodnih potencijala.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac i Marko Tomašević, zamenik generalnog sekretara SKGO.

Tomašević je naglasio da će podrška omogućiti opštinama da unaprede svoj rad, ojačaju svoje kapacitete i spremno uđu u dalji proces integracije Republike Srbije u Evropsku uniju.

"Stalna konferencija gradova i opština će i ubuduće pratiti kako se odvija proces strateškog planiranja i upravljanja u opštinama i gradovima u Srbiji, nastaviće da pruža direktnu pomoć u izradi lokalnih planskih dokumenata i nastojaće da radi na daljem unapređivanju tog procesa", istakao je Marko Tomašević.