Vesti

Proglašeni pobednici medijskog konkursa SKGO za 2022. godinu

Deseti medijski konkurs Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) „Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, organizovan je u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou, koji finansira Vlada Švedske. Teme ovogodišnjeg konkursa bile su: životna sredina, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa i rodna ravnopravnost.

U konkurenciji za nagrade bilo je 35 priloga, a odluku o pet najboljih doneo je stručni žiri u sastavu: Olivera Petrović Stojančić, Srđan Bošković, Lana Gedošević, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Prema oceni žirija, najbolje priloge pripremili su:

  • Tamara Kitanović (Radio Vranje), sa prilogom “Udahni duboko, ako smeš"
  • Helena Petrović (PRVA TV), sa prilogom “Ciklo-biciklo"
  • Ljubenko Zvizdić (RTV Vojvodine - Prvi program radija), sa prilogom “Vitez od ravnice”
  • Enes Radetinac (TV A1 - Novi Pazar), sa prilogom “Kakve posledice možemo imati od zagađenog vazduha”
  • Nemanja Stanković (Kurir TV), sa prilogom “Deponija Temerin”

Raspisivanjem konkursa, SKGO je želela da naglasi važnost i ulogu lokalnih vlasti u navedenim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. Želeli smo i da istaknemo važnost medijskog izveštavanja o ovim temama, podignemo svest građana ali i da pružimo podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne.

Autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima, a svečana dodela nagrada pobednicima medijskog konkursa biće organizovana krajem novembra 2022. godine.