Vesti

Uručene nagrade na ovogodišnjem medijskom konkursu "Drugačije od drugih"

Nagrade za pet najboljih priloga novinara lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija na konkursu u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) "Drugačije od drugih" o praksi u lokalnoj samoupravi, uručene su danas u Beogradu.

Ove godine na konkurs se prijavilo 35 medijskih priloga, a teme su bile zaštita životne sredine, lokalni ekonomski razvoj - žensko preduzetništvo, rodna ravnopravnost i smanjenje rizika od katastrofa.   

Laureati ovogodišnjeg konkursa su novinarka Radio Vranja Tamara Kitanović za prilog "Udahni duboko ako smeš", novinarka televizije Prva Helena Petrović za prilog "Ciklo biciklo", novinar RTV Vojvodina - Prvi program radija Ljubenko Zvizdić za prilog "Vitez od ravnice", novinar A1 TV iz Novog Pazara Enes Radetinac za prilog o posledicama zagadjenja vazduha i novinar Kurir TV Nemanja Stanković za prilog o deponiji u Temerinu.

Urednik nedeljnog izdanja Večernji Novosti, član petočlanog žirija Vladan Samardžić istakao je da je razlika u radovima bila "milimetarska" i da se pokazalo da "pobeda u fokus stavlja na prvo mesto malog običnog čoveka".

"Za nas je ova akcija izuzetno važna jer je naša misija da promovišemo lokalnu samoupravu javnosti i da na neki način podižemo svest gradjana šta je lokalna samouprava i na koji način doprinosi  njihovom životu i šta je ono što mi radimo. Zato je važno da svake godine imamo veliki broj priloga na konkursu", rekao je ovom prilikom Nikola Tarbuk, generalni sekretar SKGO

Podršku u realizaciji konkursa koji će SKGO nastaviti i u narednim godinama, pružila je Vlada Švedske u okviru projekta "Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou".