Vesti

Održana serija seminara o novim detaljima u oblasti finansijskog upravljanja i kontrole

Ministarstvo finansija – Centralna jedinica za harmonizaciju (CJH) i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u periodu od 21. do 28. februara 2023. godine organizovali su tri jednodnevna informativna seminara za predstavnike lokalnih samouprava u cilju predstavljanja novog obrasca izveštaja o adekvatnosti i funkcionisanju sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK).

Skupovima u Novom Sadu, Nišu i Beogradu koji su organizovani u hibridnom formatu ukupno je prisustvovalo 226 učesnika.

Imajući u vidu da je u pripremama za izveštajni ciklus za 2022. godinu CJH izvršila određene izmene obrasca izveštaja koji se odnosi na FUK, svrha seminara bila je da se predstavnici LS informišu o ovim izmenama i instruktaži o novom formatu obrasca. Inače, obaveza izveštavanja o sistemu FUK kod korisnika javnih sredstava - do 31. marta tekuće godine za prethodnu godinu, predviđena je Zakonom o budžetskom sistemu.

Informativni seminari se organizuju u okviru Programa EU Exchange 6 koji finansira Evropska unija sredstvima nacionalnog programa IPA 2019 (više o Programu: http://www.skgo.org/projekti/detaljno/63/eu-exchange-6 ).

PREZENTACIJA - Aplikacija Izveštavanje

PREZENTACIJA - Obuka za izveštavanje 2023.