Vesti

Održan treći konsultativni sastanak na teme iz oblasti elektronske uprave

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) je 2. marta 2023. organizovala treći konsultativni sastanak u vezi uspostavljanja centralne elektronske pisarnice i pratećih aktivnosti u ovoj oblasti. Sastanak je održan u onlajn formatu na kojem su predstavljene odredbe Uredbe o izmeni i dopuni Uredbe o kancelarijskom poslovanu državnih organa i Uredbe o klasifikaciji dokumentarnog materijala sa rokovima čuvanja.

Vlada Republike Srbije usvojila je pomenute Uredbe tokom februara ove godine, a iste su stupile na snagu 1. marta 2023. godine.

Imajući u vidu da odredbe ovih podzakonskih akata utiču na rad i postupanje lokalnih samouprava, na sastanku su predstavljene ključne izmene, uključujući i odredbe za koje se predviđa odložena primena.

Sastanku je pristustovalo više od 300 zaposlenih iz više desetina lokalnih gradova i opština.

SKGO će kroz Program "Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu", koji podržava Vlada Švajcarske intenzivirati saradnju sa JLS u cilju uvođenja elektronskog kancelarijskog poslovanja u narednom periodu.

Za više informacija o podršci koju Švajcarska pruža u Srbiji, posetite internet prezentaciju Ambasade Švajcarske: https://www.eda.admin.ch/belgrade.