Vesti

Podrška izradi planova javnog zdravlja u Podunavskom okrugu

Na inicijativu Stalne konferencija gradova i opština (SKGO) i Zavoda za javno zdravlje Požarevac, a na poziv načelnice Podunavskog okruga dr Jasne Avramović, u Smederevu je 21. marta 2023. godine održan sastanak sa predstavnicima grada Smedereva i opština Velika Plana i Smederevska Palanka.

Tema sastanka je podrška koju će SKGO obezbediti u narednom periodu gradovima i opštinama Podunavskog i Braničevskog okruga u izradi planova javnog zdravlja, kao preduslova za programiranje javnog zdravlja.

Pored Jasne Avramović, načelnice Podunavskog okruga, Jasmine Tanasić, programske direktorke za društveni razvoj SKGO i predstavnika tri lokalne samouprave, na sastanku je prisustvovala i v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje Požarevac dr Ana Jovanović, s obzirom na to da će ova aktivnost biti sprovedena u saradnji sa Zavodom.

Ovu aktivnost SKGO realizuje u okviru Programa „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Za više informacija o podršci koju Švajcarska pruža u Srbiji, posetite internet prezentaciju Ambasade Švajcarske: https://www.eda.admin.ch/belgrade.