Vesti

Počinje javna rasprava o nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o zaposlenima u AP i JLS

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sprovodi javnu raspravu  o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim  pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave u periodu od 5 – 24. aprila  2023. godine.

Tim povodom Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave organizovala je skup u Kragujevcu, na kom je predstavljen tekst Nacrta izmena i dopuna Zakona o zaposlenima u AP i JLS i predlog Uredbe o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u AP i JLS. Na skupu je prisutvovalo preko 60 učesnika iz 21 opštine i grada širom Srbije. Tokom javne rasprave, planirano je održavanje okruglih stolova u Beogradu 12. aprila i Novom Sadu, 24. aprila.  

Učesnici u javnoj raspravi mogu svoje predloge, sugestije i komentare dostaviti na Obrascu za komentare ili putem elektronske pošte: ljudskiresursi@mduls.gov.rs ili pisanim putem na adresu: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Beograd, Birčaninova br. 6, sa naznakom: „Za javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave”.

Više informacija - MDULS.gov.rs 

Skupove u Kragujevcu i Beogradu SKGO realizuje u okviru projekta  „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu”, koji podržava Vlada  Švajcarske.

Za više informacija o podršci koju Švajcarska pruža u Srbiji, posetite internet prezentaciju Ambasade Švajcarske: https://www.eda.admin.ch/belgrade.