Vesti

Kako uspostaviti dobar odnos sa javnošću

Trening za članove Kancelarije za razvoj zajednice

U okviru projekta ’’Podrška jačanju građanskog učešća U Srbiji – druga faza’’ na Zlatiboru je, u periodu 25-27. oktobar, organizovan još jedan trening za menadžere i sekretare Kancelarija za razvoj zajednice u šest projektnih opština (Čoka, Sremski Karlovci, Osečina, Krupanj, Loznica i Valjevo). Ovoga puta članovi Kancelarija su imali priliku da unaprede svoja znanja iz oblasti odnosa sa javnošću.

Kao i na ranije organizovanim treninzima u okviru projekta, fokus je bio na pružanju praktičnih znanja, simuliranju relanih situacija i osposobljavanju učesnika seminara da samostalno vode projekte u svojoj opštini. A u ovom veoma zahtevnom procesu, uključivanje javnosti i uspostavljanje kvalitetnih odnosa sa njom doprinosi, uspešnom ostvarenja projektnih ciljeva.

Tokom treninga, predavači su uputili prisutne u različite vrste javnosti, skrenuli pažnju na osnovne tehnike izrade poziva za izveštavanje i saopštenja za štampu, uputili tehnike javnog nastupa i pojavljivanja pred kamerama, predstavili osnovne elemente komunikacijskog ciklusa. Trening je okončan izradom nacrta komunikacione strategije. Strategija će biti specifična za svaku opštinu jer je zasnovana na nacrtu akcionog plana za proces konsultovanja građana, a cilj je da predvidi na koji način će što šira javnost buti upoznata sa procesom uključivanja građana.

Akcioni plan za konsultovanje građana, a samim tim i komunikaciona strategija, biće finalizovani tokom treninga predviđenog da se održi početkom novembra meseca, takođe na Zlatiboru.