Vesti

Seminar u Beogradu o mogućnostima finansiranja projekata kulture

Seminar o mogućnostima finansiranja projekata kulture kroz programe Evropske unije – Kreativna Evropa i CERV, koji će obuhvatiti i predstavljanje nacionalnog programa „Prestonica kulture Srbije“, biće održan u utorak, 31. oktobra 2023. godine u Etnografskom muzeju u Beogradu, sa početkom u 11 časova. Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Desk Kreativna Evropa pri Ministarstvu kulture zajednički organizuju ovaj seminar.

Kroz program Kreativna Evropa, ustanovama i organizacijama pruža se finansijska podrška u oblasti kulture, kako bi čuvale, razvijale i promovisale evropsku kulturu, raznolikost i nasleđe, unapređivale kompetitivnost i ekonomski potencijal kulturnih i audiovizuelnih delatnosti, a cilj programa CERV jeste zaštita i promocija prava i vrednosti Evropske unije, kako bi se podržao dalji razvoj otvorenih, demokratskih, ravnopravnih i inkluzivnih društava zasnovanih na vladavini prava. Takođe, učesnicima seminara biće predstavljeni i ciljevi programa Ministarstva kulture „Prestonica kulture Srbije“, kao i uslovi za konkurisanje.

Seminar o mogućnostima finansiranja projekata kulture namenjen je predstavnicima lokalnih samouprava, ustanova kulture i nevladinih organizacija.

Registracija učešća na seminaru vrši se najkasnije do 27. oktobra, putem linka: https://forms.office.com/e/vptQC7y72Y

Za više informacija o seminaru, kontakt osoba je Andrea Gudurić Janjušević: andrea.guduric@skgo.org

Dnevni red.pdf