Vesti

Nacrt Lokalnog plana upravljanja otpadom u opštini Kula

Poslednja dvodnevna radionica povodom izrade i predstavljanja nacrta Lokalnog plana upravljanja otpadom na teritoriji opštine Kula, organizovana je 31. oktobra u Svečanoj sali Skupštine opštine Kula, a u sklopu paketa podrške koji je ova Opština dobila od Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

U radionici su učestvovali predstavnici javnih komunalnih preduzeća i ustanova sa teritorije opštine Kula, sekretari mesnih zajednica i članovi lokalne samouprave, kojima je predstavljen nacrt Lokalnog plana upravljanja otpadom na teritoriji opštine Kula.

Jelena Čepić, saradnica na poslovima zaštite životne sredine u lokalnoj samoupravi Kula, istakla je da je nacrt Lokalnog plana usaglašen sa programom upravljanja otpadom Republike Srbije, a finaliziranje Plana očekuje se krajem godine.

,,Članovi radne grupe koji su pristupili izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom u opštini Kula predstavili su nacrt ovog Plana, gde se sa zainteresovanom javnosti konsultujemo u želji da Plan unapredimo, kako bi bio zaista konstruktivan i upotrebljiv u narednom periodu“, dodala je Jelena Čepić.

Podršku u izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom SKGO obezbeđuje u okviru projekta "Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou", koji finansira Vlada Švedske.