Vesti

Dodeljene godišnje nagrade pobednicima medijskog konkursa „Drugačije od drugih“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) je 29. novembra 2023. godine, u sklopu pratećeg programa 51. skupštine organizovala svečanu dodelu nagrada pobednicima Medijskog konkursa SKGO „Drugačije od drugih“. Jedanaesti Medijski konkurs o praksi u lokalnoj samoupravi, namenjen novinarima lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, realizovan je u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“, koji finansira Vlada Švedske.

Pobednike Medijskog konkursa i učesnike skupa pozdravio je dr sci. med. Goran Cvetanović, predsednik Privremenog organa grada Leskovca i predsednik SKGO, te naglasio značaj ovogodišnjih tema konkursa, koje su zaštita životne sredine, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa i rodna ravnopravnost, kao i praćenje aktivnosti i uticaja SKGO na lokalne samouprave u Srbiji.

„Čestitam autorima koji su danas nagrađeni i verujem da će računari koje su dobili, biti dodatan motiv za izveštavanje o temama obuhvaćenim konkursom. Takođe, zahvaljujem svim novinarima koji su poslali svoje priloge i time ukazali na važnost praćenja tema koje su u nadležnosti lokalne samouprave i pozivam da se i narednih godina prijavite i učestvujete u konkursima koje slede“, rekao je gospodin Cvetanović i podstakao novinare da i dalje, podjednako kvalitetno, izveštavaju o radu lokalnih vlasti i Stalne konferencije gradova i opština. Predsednik SKGO se zahvalio i partnerima iz Vlade Švedske, koji su i ove godine podržali organizaciju konkursa.

Najbolje priloge, prema oceni žirija, pripremili su:

  • Ana Filipović Gogić (TV Pirot) - „Strategija Pirot – pametan grad“,
  • Branko Đurić (Radio televizija Srbije) - „Romanipen“,
  • Bratislav Ilić (TV Prva) - „Sapuni od otpada od paprike“,
  • Danilo Kocić (Media centar 016) - „Primer grada Leskovca - prioriteti u 2023. godini“,
  • Marija Vukićević (TV Prva) - „Zdrava užina“,
  • Marija Miladinović Lisov (Radio televizija Srbije) - „Brza moda uzima ekološki danak“,
  • Sanja Đorđević (onlajn portal Storyteller) - „Parkovi spasavaju živote“.

Organizacijom Medijskog konkursa SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima, kao i da istakne važnost medijskog izveštavanja o ovim temama u cilju podizanja svesti građana.