Vesti

Info dan - Program Interreg Evropa

Ministarstvo za evropske integracije organizuje Info-dan o programu Interreg Evropa u saradnji sa Zajedničkim sekretarijatom ovog programa.

Info-dan će biti održan onlajn, u četvrtak 7. decembra 2023 sa početkom u 11:30 časova (na engleskom jeziku).

Registracija učesnika vrši se putem Webex platforme: https://meigov.webex.com/weblink/register/r52cc050443d6bbb9b43455e3632640f4

Interreg Europe je program teritorijalne saradnje Evropske unije čiji je cilj pružanje podrške nacionalnim, regionalnim i lokalnim upravama širom Evrope kako bi se smanjile razlike u nivoima razvoja, rasta i kvaliteta života. Fokus programa je na prepoznavanju dobrih praksi i razmeni dobrih iskustava kako bi se unapredile politike regionalnog razvoja. Programske aktivnosti se realizuju preko projekata i platformi za unapređenje politika.

Korisnici programa mogu biti:

• Organi javne uprave: nacionalna, regionalna, lokalna uprava; druga tela odgovorna za razvoj i/ili sprovođenje politika regionalnog razvoja;

• Organizacije relevantne za politike regionalnog razvoja: organizacije koje daju podršku poslovanju (razvojne agencije, agencije za inovacije, privredne komore, klasteri, itd.), organizacije za zaštitu životne sredine (agencije za životnu sredinu, agencije za energetiku, nevladine organizacije itd.); obrazovne i istraživačke institucije (univerziteti, istraživački centri, itd.).

Više detalja o programu dostupno je na linku:  https://www.interregeurope.eu/

Dnevni red.pdf