Vesti

Vebinar o javnim pozivima za gradove i opštine u okviru EU programa CERV

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog koje predstavlja nacionalnu kontakt tačku za CERV program, organizuje onlajn info dan (vebinar) o javnim pozivima dostupnim za gradove i opštine kroz EU program „Građani, jednakost, prava i vrednosti“ (CERV - Cithens, Equality, Rights and Values).

Vebinar će se održati 23. februara 2024. godine, sa početkom u 10 časova.
Prijava učešća na vebinaru vrši se putem linka: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZcsdO-hrz4iGNZnWX_6JvtWD7aez5uEZ_Lh
Prijavu učešća je potrebno izvršiti najkasnije do ponedeljka, 20. februara 2024. godine.

Tokom vebinara biće predstavljen CERV program koji za cilj ima da zaštiti i promoviše prava i vrednosti Evropske Unije, kako bi se podržao dalji razvoj otvorenih, demokratskih, ravnopravnih i inkluzivnih društava zasnovanih na vladavini prava. Takođe, posebna pažnja biće posvećena javnim pozivima CERV programa „Mreže gradova“ i „Bratimljenje gradova“ u kojima mogu da učestvuju gradovi i opštine iz Srbije, te date praktične smernice i uputstva za podnošenje prijava. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa praktičnim iskustvom i primerom dobre prakse Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS, čiji projekat je odobren na javnom pozivu u 2023. godini u okviru CERV programa.

Za više informacija o vebinaru, kontakt osoba je Andrea Gudurić Janjušević andrea.guduric@skgo.org

Dnevni red vebinara