Vesti

Uporedna procena kapaciteta jedinica lokalne samouprave

Negotin 14-18. oktobar 2007.

U opštini Negotin će od 14. do 18. oktobra 2007. godine biti održana sedma od deset poseta u okviru projekta “Uporedna procena kapaciteta jedinica lokalne samouprave”, koji se realizuje uz podršku Saveta Evrope i Evropske agencije za rekonstrukciju.

Na poziv predsednika opštine, petočlani Tim kolega sačinjen od predstavnika opština Srbije i Stalne konferencije gradova i opština, posetiće opštinu Veliko Gradište i obaviti intervjue sa predsednikom opštine, zamenikom, načelnikom opštinske uprave, načelnicima odeljenja, članovima skupštine i opštinskog veća, zaposlenima, preduzetnicima, direktorima javnih preduzeća, predstavnicima nevladinih organizacija i drugim predstavnicima lokalne zajednice. U Timu kolega su: Predrag Mijić, predsednik opštine Čoka, Anka Gogić Matić, načelnica Opštinske uprave Golubac, Snežana Lakušić Odeljenje za ekologiju - Medveđa, Nada Đurić Odeljenje za ekologiju - Zemun i Tanja Borojević predstavnik SKGO.

Na osnovu prikupljenih podataka i standarda Saveta Evrope, Tim će napraviti prezentaciju za domaćine koja će im pomoći u unapređenju strateškog upravljanja opštinom.