Vesti

Poseta švedske delegacije Kanjiži u okviru projekta koji sprovodi SKGO

Predstavnici Stalne konferencija gradova i opština (SKGO) – Vladimir Jovanović, menadžer projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“ i Nataša Okilj, savetnica za rodnu ravnopravnost i antidiskriminaciju, juče su sa šeficom odeljenja za razvojnu saradnju Švedske u Srbiji An-Šarlot Malm posetili opštinu Kanjiža, u kojoj SKGO realizuje paket podrške u oblasti rodne ravnopravnosti.

U razgovoru sa predsednikom opštine Kanjiža Robertom Fejstamerom, šefica odeljenja za razvojnu saradnju Švedske u Srbiji An-Šarlot Malm, istakla je važnost paketa podrške koji se realizuje u ovoj opštini kroz projekat „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“.

„U Švedskoj smo jako dugo radili na tome da se postigne ravnopravnost među polovima. Smatramo da je ona veoma bitna, i za muškarce, i za žene, a takođe doprinosi stabilnosti i miru, pa čak i ekonomskom razvoju“, izjavila je An-Šarlot Malm.

Predsednik Opštine Kanjiža Robert Fejstamer, ovom prilikom naveo je aktivnosti koje ova opština realizuje, postignute rezultate u oblasti rodne ravnopravnosti, ali i značaj ostvarenih partnerstava za uspešnu realizaciju projektnih aktivnosti.

„Svi projekti koje realizujemo uključuju i saradnju sa organizacijama civilnog društva, koje su veoma značajne sa stanovišta jačanja zajednice. Nadam se da će mnogo ljudi naći svoje mesto u ovim programima, da će imati prilike da doprinesu dobrim idejama, da će na osnovu njih biti moguće podneti nove predloge projekata, i uz koje ćemo biti u mogućnosti da projekte koji su zaista potrebni zajednici i realizujemo“, istakao je Fejstamer.

Poseta opštini Kanjiža završena je obilaskom Obrazovno-kulturne ustanove „Cnesa“, u kojoj će opština Kanjiža za žene realizovati besplatne obuke iz informatike, što je jedna od aktivnosti  predviđenih Lokalnim akcionim planom za rodnu ravnopravnost opštine Kanjiža.

Projekat „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“ realizuje SKGO uz finansijsku podrške Vlade Švedske.