Vesti

Izrada Plana razvoja opštine Lajkovac

Prvi sastanak Partnerskog foruma za izradu Plana razvoja opštine Lajkovac održan je 11. marta 2024. godine, uz podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO). Tokom Partnerskog foruma zainteresovanoj javnosti predstavljen je proces izrade lokalnog Plana razvoja, koraci u izradi Plana razvoja, kao i analiza zatečenog stanja u cilju aktivnog učešća svih u procesu izrade.

Učesnike Partnerskog foruma ispred opštine Lajkovac pozdravio je zamenik predsednika Obrad Milutinović, te pozvao prisutne da sve predloge i ideje koje imaju dostave u pisanoj formi, kako bi u razmatranje ušle već u sledećoj fazi izrade Plana razvoja.

Generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk, ovom prilikom podsetio je, da je opština Lajkovac jedna od osam lokalnih samouprava korisnica paketa podrške koje je SKGO dodelila sredinom 2023. godine u okviru Programa EU Exchange 6, a koji podrazumeva podršku gradovima i opštinama u pripremi i realizaciji Plana razvoja – krovnog dokumenta lokalne samouprave.

Sastanak Partnerskog foruma nastavljen je kroz diskusiju o prioritetnim ciljevima i konkretnim merama Plana razvoja, u kojoj su učestvovali predstavnici privrede, centra za socijalni rad, komunalnih preduzeća i udruženja građana.

Program EU Exchange 6 finansira Evropska unija u okviru nacionalnog Programa IPA 2019, ključni partneri i resorno nadležne institucije na nacionalnom nivou su Ministarstvo finansija i Republički sekretarijat za javne politike, uz Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za evropske integracije.